Sambar Kids Cup 9. 2. 2019

Čekali nás první On-sight závody v lezení na obtížnost v letošním roce. Do auta jsem ráno naložil Hanku s Verčou a Ráchel. Zbytek týmu se pro nemoc nemohl zúčastnit. Cesta do Kladna byla rychlá a v 9 už jsme se prezentovaly do kategorie. Dopoledne lezla Hanka. Čekaly ji dvě kvalifikační cesty. Obě vylezla bez větších potíží a postoupila hladce do finále kategorie U12.

Finálová cesta už byla náročnější, ale s přelezem struktur si nakonec poradila a dolezla si pro třetí top dne. Stejný výsledek se podařil ještě jedné závodnici a tak na holky čekalo superfinále U12. Finálová cesta byla vedena po růžových chytech. Pro Haničku byla největší stopkou potíž rozeznat od sebe odstíny oranžové a růžové a tak nakonec bylo snadnější rozeznat chyty podle výrobce. Naštěstí, co barva to jiný výrobce, HRT vs AIX. Hanka si tak mohla nakonec dolézt pro stříbrnou medaily.

Odpoledne pak bylo vyhrazeno pro závod kategorie U14 na který už netrpělivě čekala Verča s Ráchel. Holky před sebou měli 2 kvalifikační cesty a jednu finálovku. Verča topovala obě dvě kvalifikační cesty. Ráchel po dobrém boji vylezla jeden top a v druhé cestě pár chytů před konec. Pro postup bylo ale potřeba topovat obě cesty. Ve finálové cestě pak hrála největší roli rychlost přelezu. Verča ji stihla za 3 minuty a to ji vyneslo celkově 6. místo.

Závody Sambar Kids Cup jsou vždy dobře organizované a dnes tomu nebylo jinak a to navzdory nabité startovní listině. Snad jen kategorie holky 2008-2006 mohla mít jednu těžší kvalifikaci, aby šel do finále užší kruh závodnic. Jak se zdá tak lezení s lanem máme stále radši a radši.
Příště nás čekají závody ČP v boulderingu v Jeseníku.

Mat


We cannot display this gallery

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *